Reply to topic  [ 7 posts ] 
[Solved] Minneoppgradering og bluescreen 
Author Message
AoC Officer
User avatar

Joined: Fri Jan 16, 2009 11:35 pm
Posts: 1258
Post [Solved] Minneoppgradering og bluescreen
I mitt Hovedkort har eg 2 x 4 GB Ram Brikker. Begge deler er kjøpt for 2 år siden fra komplett.
Kjøpte nettopp eit identisk ram kit fra komplett og putta det inn i dei to ledige ram slottsa.
Ved første bootup virka det normalt, i følge windows hadde eg no 16 GB ram, men etter eit par minutter fikk eg bluescreen.
Restarter og kjører Windows Memory Diagnostics. Her får eg bluescreen ganske nøyaktig halvvegs.
Etter det kjem eg meg ikkje eingang inn i sikkermodus.

Eg tar ut det nye ram kittet og foretar memtest kun på det gamle paret, alt ok.
Bytter så ut parene og tar memtest kun på det nye paret, alt ok.
Setter begge settene inn igjen. Og vi er tilbake til bluescreen galore.
Attachment:
bluescreen.jpg

Er hovedkortet mitt rett og slett så kresent at eg burde ha kjøpt eit 16 GB kit i stedet for å slå sammen to 8 GB kit?
Eller er det noko som eg ikkje har fått med meg her?

_________________
Give technology a high five. (ゝω)ノヽ(∀<)
UTC Time Zones


Last edited by Varg on Mon Nov 04, 2013 5:22 pm, edited 1 time in total.



Fri Oct 25, 2013 7:25 pm
Profile
WS - Officer
User avatar

Joined: Fri Apr 23, 2004 9:20 pm
Posts: 4882
Location: Norge - Sandefjord
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
har samme problemet med en av mine gamle pc'er. Der er det hovedkortet som ikke takler såpass med minne. Selvom specen tilsier det.

_________________
PSN: Celkar
Black Desert Online: Grungo og Celnirani Vendom


Fri Oct 25, 2013 8:14 pm
Profile
Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 23, 2003 11:07 am
Posts: 12173
Location: Oslo, Norge
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
Jeg har og opplevd det samme, da var feilen at produsenten hadde endret på ram brikkene men fortsatt solgt de med samme produksjons nummer. Endte med at jeg fikk nye RAM brikker istedenfor mine gamle ;-)

_________________
TSW: Chtuga
Star Wars the Old Republic: Chtuga, Assassin of Ragnarok
AoC: Chtuga lvl 80 Tempest, Slacker of Ragnarok in Age of Conan
AO: Zeylenne lvl 220 Doctor AI Rank Challenger (23)
+ alts: Lilleg2 220/27 MA, Kenevil 216/14 Shade, Wallblade 161/5 Keeper, Polfarer 220/18 Adventurer, Vaarblomst, , Zman, Zulux, Zetaforce, Skuddskade
Image


Sun Oct 27, 2013 11:28 am
Profile
AoC Officer
User avatar

Joined: Fri Jan 16, 2009 11:35 pm
Posts: 1258
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
Jau det er jo litt over 2 år i mellom dei to RAM settene, so det er sikkert noko slikt.
Eg tenkjer eg sender dei i retur. Angrerett ftw.

_________________
Give technology a high five. (ゝω)ノヽ(∀<)
UTC Time Zones


Sun Oct 27, 2013 12:02 pm
Profile
PhearLeet

Joined: Mon Jul 30, 2012 10:42 am
Posts: 517
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
Hva volt krever det gamle og nye settet? Hvis de gamle er 1.65V og de nye er 1.50V så må du sette 1.65 manuelt i bios, husk og å sette timing manuelt hvis det er forskjellig mellom de 2. Då velger du det som er treigeste i fra de 2 settene.


Mon Nov 04, 2013 2:34 pm
Profile
Eleet
User avatar

Joined: Mon Mar 07, 2011 9:10 pm
Posts: 156
Location: Tromsø, Norway
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
Dette har sannsynligvis ikke med volt å gjøre, men dersom det har det slik Powerworker nevnte, så vil ikke den løsningen være helt optimal. Ett ram-kit på to brikker blir testa for å se at de passer sammen. Så hvis du kjøper et nytt identisk ram-kit er det ikke alltid den passer sammen med den gamle kit-en, de har nemlig ikke blitt testet sammen og bekrefta at de virker i lag. Hvis du skal fylle alle fire slots må du kjøpe ett kit på fire ram brikker. Du kan prøve d powerworker foreslo, eller bytte inn kiten du kjøpte og for ikke så mange ekstra kr kjøpe en kit med fire rambrikker.

_________________
Image


Mon Nov 04, 2013 4:20 pm
Profile
AoC Officer
User avatar

Joined: Fri Jan 16, 2009 11:35 pm
Posts: 1258
Post Re: Minneoppgradering og bluescreen
powerworker wrote:
Hva volt krever det gamle og nye settet? Hvis de gamle er 1.65V og de nye er 1.50V så må du sette 1.65 manuelt i bios, husk og å sette timing manuelt hvis det er forskjellig mellom de 2. Då velger du det som er treigeste i fra de 2 settene.

Kittene er identiske, med unntak av at det ene er 2 år nyere. Har allerede returnert det nye settet på angrefristen.
Neste gang går eg nok heller for eit sett som har blitt testet i lag slik som Chflate sier.

_________________
Give technology a high five. (ゝω)ノヽ(∀<)
UTC Time Zones


Mon Nov 04, 2013 5:21 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.