Reply to topic  [ 9 posts ] 
wifi 
Author Message
Eleet
User avatar

Joined: Mon Apr 09, 2012 12:51 pm
Posts: 212
Location: Sørumsand
Post wifi
Er det normalt at ressursovervåkningen på Wifi ser slik ut?
Sliter litt med små lag kontant til tider og med helt ny pc så kan det bli litt frustrerende.
Noen smarte hjerner som kan hjelpe litt?


Attachments:
Skjermbilde.PNG
Skjermbilde.PNG [ 19.14 KiB | Viewed 4139 times ]
Wed Jun 19, 2013 4:54 pm
Profile
Soleet
User avatar

Joined: Tue May 01, 2012 9:41 pm
Posts: 394
Location: Vasa, Finland
Post Re: wifi
Whoa, det där ser vädligt underligt ut. Jag är ingen expert på wifi men man tycker ju att det borde vara konstant samma kurva sålänge du hålls inom en viss radie från huben?


Fri Jun 21, 2013 12:04 pm
Profile
Eleet
User avatar

Joined: Mon Apr 09, 2012 12:51 pm
Posts: 212
Location: Sørumsand
Post Re: wifi
tja, 7 meter ifra, men en gipsvegg imellom da


Fri Jun 21, 2013 11:17 pm
Profile
Orakel
User avatar

Joined: Tue Nov 19, 2002 8:42 pm
Posts: 6306
Post Re: wifi
Prøv å låne en kompis sin ruter å se om problemet fortsatt er der? Evt, om du er skråsikker på at det er ruteren så kanskje prøv å flashe firmware om det er noen nyere, eller prøv en helt annen firmware omså. dd-wrt for eks.

_________________
Image


Sat Jun 22, 2013 12:10 am
Profile
Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 23, 2003 11:07 am
Posts: 12173
Location: Oslo, Norge
Post Re: wifi
Ditt screenshot mangler all data rundt det, så det gjør det vanskelig å analysere det....
Regner med det er Win8 utifra screenshot....

hvordan er ping? Gjerne ping både default gateway og f.eks http://www.vg.no

Hjelper og om du forklarer litt hva du gjør. Laster du ned endel data f.eks torrents eller er pc "idle"?

Er det andre som bruker nettet?
Er ofte en overvåking av nett trafikk inne på router også
Det er forøvrig normalt at det er tregere med nett med wifi enn med kablet internett....

edit:

Forøvrig.... Sammenlignet litt med hvordan det ser ut hos meg med kablet nett og det ser helt normalt ut for meg at det er slik som på ditt skjermbilde.

At det er korte og rette grafer rett opp og ned betyr at det går raskt å hente data. Antar det er under lett surfing du tar skjermbilde.
Hvordan oppleves lag? hvilket program opplever lag...

_________________
TSW: Chtuga
Star Wars the Old Republic: Chtuga, Assassin of Ragnarok
AoC: Chtuga lvl 80 Tempest, Slacker of Ragnarok in Age of Conan
AO: Zeylenne lvl 220 Doctor AI Rank Challenger (23)
+ alts: Lilleg2 220/27 MA, Kenevil 216/14 Shade, Wallblade 161/5 Keeper, Polfarer 220/18 Adventurer, Vaarblomst, , Zman, Zulux, Zetaforce, Skuddskade
Image


Sat Jun 22, 2013 1:10 am
Profile
AoC Officer
User avatar

Joined: Thu Nov 06, 2008 9:26 pm
Posts: 1070
Location: Oslo
Post Re: wifi
Antar Raven håpet på en quickfix, men ja, er enig i spørsmålene til Chtuga.
Ingen enkel måte å svare på dette uten å vite mer om hva som skjer.

_________________
TSW: Beever
AOC: Collargol, Thutmose, Hooverb, Hoover, Huver, Hooverbeever, Beever, Abish, osv


Sat Jun 22, 2013 3:08 am
Profile
Eleet
User avatar

Joined: Mon Apr 09, 2012 12:51 pm
Posts: 212
Location: Sørumsand
Post Re: wifi
ping vg.no gir en average på 8ms, så det er vel greit.
sitter som regel og spiller feks gw2, da kan det til tider være små "stuttering".
Noen kvelder er værre en andre, noen ganger er det helt fraværende.
Noen ganger er vi fler på samme nett, noen ganger ikke. Det kan komme når jeg er alene hjemme så er ikke det.
Som regel er det ikke nok til å forstyrre vanlig surfing, men hender man merker det på Youtube, da kan den plutselig slutte å laste ned.

Win 8 med Qualcomm atheros AR9485 kort.
Gammel zyxel router/modem fra telenor, med en bedre trådløs router på.


Sat Jun 22, 2013 10:40 pm
Profile
Eleet
User avatar

Joined: Mon Apr 09, 2012 12:51 pm
Posts: 212
Location: Sørumsand
Post Re: wifi
Hjelper dette noe?


Attachments:
Skjermbilde4.PNG
Skjermbilde4.PNG [ 201.01 KiB | Viewed 4076 times ]
Sat Jun 22, 2013 10:50 pm
Profile
Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 23, 2003 11:07 am
Posts: 12173
Location: Oslo, Norge
Post Re: wifi
Når du opplever problemet i gw2 så anbefaller jeg at du kjører en ping mot en eller flere av de ip'er som du ser under gw2.exe i ditt skjermbilde.

i søkevinduet i win8 skriver du: cmd.exe
og deretter i vinduet: ping 127.0.0.0 -t

Og la den kjøre en stund...

Om du ser at du ikke får svar innimellom tyder det på pakketap.
Om du ikke får svar i det hele tatt derimot betyr det nok bare at de har sperret for ping, og du må finne en annen ip adresse å teste imot...

_________________
TSW: Chtuga
Star Wars the Old Republic: Chtuga, Assassin of Ragnarok
AoC: Chtuga lvl 80 Tempest, Slacker of Ragnarok in Age of Conan
AO: Zeylenne lvl 220 Doctor AI Rank Challenger (23)
+ alts: Lilleg2 220/27 MA, Kenevil 216/14 Shade, Wallblade 161/5 Keeper, Polfarer 220/18 Adventurer, Vaarblomst, , Zman, Zulux, Zetaforce, Skuddskade
Image


Tue Jun 25, 2013 5:47 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.