Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Ram feil? 
Author Message
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Ram feil?
Hei, har nettopp bygget ferdig en PC som kjører AMI bios, under oppstart piper den 3 korte ganger noe som indikerer ram feil i følge en nettside jeg leste.

Jeg lurer litt på hva jeg gjør da, jeg har prøvd å ta ut 2GB ram også kjøre med 2GB. Skifte spor til oransje i stedet for grønne, skifte posisjon (nederste er nå øverste vica versa). Jeg er nå helt blank på hva jeg skal gjøre.

Jeg kjører nå 2x2GB Kingston ValueR DDR2 PC6400 (800MHz) på Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex 64 bit. Det jeg synes er merkelig er at hvordan kan noe være galt når jeg kan kjøre alt i og den klarer å bruke alt sammen også. Er det noe "farlig" å kjøre videre selvom jeg får tre korte pip under oppstart?

mvh. Contego

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 2:01 am
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Kjører du riktig volts? Kjører du riktige timings?

Sjekk det

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Sun Dec 28, 2008 5:54 pm
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
Hvordan finner jeg slikt ut? Tenker det sitter i Bios men jeg har ikke forandret på noe, kjører fail safe settings som ble lastet inn fra biosen (bruker AMI bios forresten). :)

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 5:59 pm
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Contego wrote:
Hvordan finner jeg slikt ut? Tenker det sitter i Bios men jeg har ikke forandret på noe, kjører fail safe settings som ble lastet inn fra biosen (bruker AMI bios forresten). :)


Ja det er derfor.

Timings er nok feil, og kanskje voltage. Er volt feil kan du ta livet av rammen din!

Gå inn i BIOS, og trykk "load default settings".. Se om det hjelper.

Hvis ikke må jeg forklare nærmere. Hva slags voltage du skal ha, skal stå på rammen.

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Sun Dec 28, 2008 6:48 pm
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
hei igjen, får nå 2 pip og ikke 3, i følge ami så er dette grunnen:

Code:
2 short     Memory parity error     A memory parity error has occurred in the first 64K of RAM.  The RAM IC is probably bad


Hjelper dette noe med hva som må gjøres? :) Takker på forhånd.

edit: fant noe som heter memtest86 (Ubuntu) på grub boot loaderen, prøver å kjøre det nå :)

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 7:20 pm
Profile
Admin
User avatar

Joined: Sun Apr 20, 2003 8:49 pm
Posts: 5640
Location: Larvik, Norway
Post Re: Ram feil?
Skru av parity check?
Er ikke sikkert rammen din har det.

_________________
- The other guy...
In a world without fences who needs gates?


Sun Dec 28, 2008 8:03 pm
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Ikke noe vits å kjøre memcheck, du vet jo at noe er galt med minnet ditt nå. Gjør forandringer og SÅ tar du memcheck86 etterpå. 12-18 timer skal denne kjøres

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Sun Dec 28, 2008 8:04 pm
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
hei igjen, leter nå febrilsk etter noe som kan ha med Parity check å gjøre. Men uten hell :( Er det noen som vet under hvilken kategori noe slikt ville ha lagt? Må desverre si at jeg ikke er noe bios nerd :(

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 8:18 pm
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Vet ikke hva det der er selv, men google har svaret på alt :)

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Sun Dec 28, 2008 8:43 pm
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
takker, men jeg kom over 4GB PC4300 ram (som pcen støtter), satt i 1GB av de etter å ha tatt ut de nye rambrikkene, jeg får likevel 2 pip etter oppstart. Vil dette si at problemet ligger med mitt hovedkort? :(

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 8:46 pm
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Nei problemet er instillinger i BIOS.

Kommer du deg inn i BIOS? Les manualen :)

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Sun Dec 28, 2008 10:22 pm
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
Hei igjen (hehe), ja jeg kommer fint inn i biosen men desverre er manualen ikke mye å skryte av, 25 sider på engelsk og inneholder ikke engang informasjon om bipene (fant informasjonen på internett). Så desverre har jeg ikke så mye å gå etter :( Letet litt rundt i instillingene men vet ikke hva jeg leter etter, da det finnes masse fancy greier der men ikke som minner meg om "parity check".

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Sun Dec 28, 2008 10:41 pm
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Hvilket hovedkort har du?

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Mon Dec 29, 2008 12:06 am
Profile
SupaLeet

Joined: Wed Jul 05, 2006 10:04 pm
Posts: 1086
Location: Bergen, Norway
Post Re: Ram feil?
Jeg har et MSI K9A2 CF hovedkort :)

_________________
Image
Image
Battlefield Bad Company 2 Donator - [RR] Seira


Mon Dec 29, 2008 12:28 am
Profile
Recruitment Leader
User avatar

Joined: Mon Jun 28, 2004 1:06 pm
Posts: 4246
Location: Skien
Post Re: Ram feil?
Velkommen til

http://forum.msi.com.tw/

Der er guruene som hjelper deg med akkuratt ditt problem :)

_________________
(Age of Conan) [Sleeping]
Verwooks lvl80 Assassin PvP lvl6
Blodbamse lvl80 Bear Shaman PvP lvl1
(Anarchy Online) [Sleeping]
Verwooks 220/27 soldier
Naprapat 220/21 doctor


Mon Dec 29, 2008 1:15 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.